Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
mollyblog

Mi is a szerelem? Hogyan határozhatnánk meg?

Angyal Karolina Imola · 8 hónapja
 A szerelem egy érzés, egy maga körül mindent felperzselő lobogás, vagy hosszú, parázsló izzás.

Minden ember vágyakozik rá, hogy átélje, és megtapasztalja a szerelmet. Sokan, aki már átélték egyszer, újra és újra meg akarják tapasztalni. De nem csak sóvárgói vannak. Sokan keserű emlékeik miatt csalódottan fordulnak el a szerelemtől.

Egyesek úgy gondolják, hogy ez egy érzés, egy maga körül mindent felperzselő lobogás. Mások szerint, hosszú, parázsló izzás; megint mások azt tartják, a szerelem csak "ideig-óráig tartó röpke élmény" (ami sajnos időnként tényleg így is van).

A szerelmes állandóan sóvárog "szerelme tárgya iránt", ezért szinte fáj a másik jelenlétének hiánya. Ennél fogva a szerelem a legboldogítóbb érzés lehet, ha beteljesedik, és a legkínzóbb, ha viszonzás nélkül marad.10307Röviden talán így lehetne meghatározni a szerelmet: A szerelem egy összetett érzés, a másik ember egész lényére irányuló komplex vonzalom. Ez a vonzalom a másik ember egész lénye felé irányul, és a külső megjelenéstől, a lelki közösség harmóniáján át, a nemi vágyakozásig bezárólag, – mindent magába foglal. A szerelemnek csak úgy, és akkor van értelme, ha beteljesedett vágyakozásról, kölcsönös vonzalomról van szó. Amennyiben a szerelem nem ilyen, úgy értelmetlen.

A viszonzatlan szerelemnél nincs rosszabb és egészség rombolóbb, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne olyan embert tüntessünk ki szerelmünkkel, aki nem méltó rá. A szerelem célja a beteljesülés, és amennyiben beteljesül, úgy két embert elválaszthatatlanul össze is köt. Az ideális szerelem két ember kapcsolatát összekötő gazdag érzelem, mely a feleket minden területen összekapcsolja. Szíve mélyén bizony mindenki erre az ideális állapotra vágyakozik.10308Senki sem arra vágyik, hogy ne viszonozzák szerelmét. Mindenki azt szeretné, hogy ne csak ?választom azt, aki jut nekem? alapon találja meg partnerét, hanem a ?Nagy Ő?-re akadjon rá, akivel boldogságban élhet majd.

Ez lenne az ideális állapot, de a valóság ettől sokszor messzebb van, és nem mindig olyan könnyű az ideális társra rábukkanni. De semmikép se elégedjünk meg silány, szerelemnek mondott másolatokkal, mert előbb-utóbb a "fátyol lehull", és kiderül a szomorú valóság.

Hogy mi a cél?

A szerelem célja a boldogság. E boldogság megvalósulásának útja, ha megtaláljuk szerelmünk tárgyát, azt az embert, akiben egész lényünk minden területén (test, lélek és szellem) igazi társra lelünk. És ha rálelünk, akkor ezt a társat mindenki előtt vállaljuk, és hűségesen szeretni fogjuk.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Angyal Karolina Imola
Családcentrikus vagyok ,érzelmekkel, szenvedélyekkel dús gazdag személy, akinek egy ölelés sokkal többet jelent mint másoknak. ???????? Mindent el lehet érni, csak akarni kell es küzdeni ! Nincs tehetetlenség, csak lehetetlenség.